Asociatia Zbor de Fluturi

Asociatia Zbor de Fluturi

Colțul de relaxare în camera de terapie

Status: Finantat

Coltul de Relaxare este un spațiu din camera de terapie, menit să atenueze momentele de suprastimulare senzorială, să faciliteze procesarea emoțiilor puternice și să aducă conectare și reconectare între copil și terapeut.

 

[ Show more ]
29.06% Complete

1,453 RON

Sumă:

2

Galantomi:

19

Donații:

5,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Adeseori în orele de terapie, copiii se pot simți copleșiți de stimulii din mediu sau de senzațiile din corp și pot apărea emoții puternice, dificil de gestionat. Atunci procesul de învăţare este deficitar, copilul nu se simte bine şi întâmpină dificultăţi în rezolvarea şi îndeplinirea sarcinilor.

Pe lângă planul de intervenție și strategiile gândite pentru fiecare copil în parte, ne dorim să integrăm câteva elemente în camera de terapie pentru a facilita procesarea dificultăților senzoriale și emoționale prin care trec copiii.

Astfel, am gândit Coltul de Relaxare. Un spatiu menit să atenueze momentele de suprastimulare senzorială, să faciliteze procesarea emoțiilor puternice și să aducă conectare și reconectare între copil și terapeut.

Cele 10 camere de terapie vor avea un colț cu un fotoliu puf, o cutie cu jucării antistres și cărți despre emoții.

Pentru ca un copil să se bucure din plin de colțul de relaxare avem nevoie de:

- 10 fotolii puf 

- jucării antistres 

- cărți despre emotii

- cărți de povești

Materialele vor fi selectate de terapeuții noștri și adaptate nevoilor celor 35 de copii care vin pentru terapie în centrul Zbor de Fluturi.