Asociatia Zbor de Fluturi

Asociatia Zbor de Fluturi

Explorarea simțurilor prin joacă

Status: Finantat

Ne-am propus ca la început de an, să aducem în centru pentru copii cu autism Zbor de Fluturi, o serie de jocuri și materiale ce facilitează învățarea prin intermediul simțurilor. 

[ Show more ]
100% Complete

2,121 RON

Sumă:

3

Galantomi:

23

Donații:

2,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Centrul Zbor de Fluturi este locul unde vin copii cu tulburări din spectru autist pentru orele de terapie. Centrul are 10 camere de terapie în care fiecare copil lucrează individual cu un terapeut specialist, care urmărește să atingă abilitățile cognitive, comportamentale și sociale, potrivite vârstei copilului. Centrul este dotat cu mobilier adecvat și cu materialele de lucru care susțin programele de terapie. Este un loc prietenos, plin de jocuri și activități educaționale deosebite. 

Cheia succesului stă în motivarea copilului, care vine prin conectare și joacă. Este necesară schimbarea materialelor, jucăriilor și activităților în mod regulat pentru a menține atenția și motivația copilului. De aceia, ne-am propus ca la început de an, să aducem în centru o serie de jocuri și materiale ce facilitează învățarea prin intermediul simțurilor. Sunt materiale de o calitatea excepțională, în stil Montessori, cu multiple caracteristici și elemente senzoriale ce va permite ca informația să ajungă la copil prin mai multe canale senzoriale.

Un alt aspect important de care ținem cont este faptul că fiecare copil are un stil de învățare predominant. În cazul copiilor cu autism poate fi dificil, mai ales la început de drum, să ne dăm seama care este stilul de învățare pe care îl preferă. De aceea, pentru o învățare mai rapidă este necesar ca materialele folosite în terapie să aibă multiple caracteristici, astfel încât informația să ajungă la copil prin mai multe canale senzoriale. Ca apoi să adaptăm programele de terapie în funcție de calea senzorială predominantă a copilului.

Materialele alese încurajează dezvoltarea abilităților de motricitate fină, percepția vizuală, coordonarea ochi-mâna și explorarea simțul tactil. De asemenea implicarea în joc crește puterea de concentrare, lucru ce are implicații majore în restul programelor de terapie.

"Primul lucru esențial pentru dezvoltarea copilului este capacitatea de concentrare. " Maria Montessori