Ziua mea are aripi de fluturi

 

Irina Ionescu Asociatia Zbor de Fluturi

50.125% Complete
2,005 RON
Sumă strânsă
4,000 RON
Target
7
Donații

Anual schimb varsta pe care o completez pe formulare si tot anual peste 1000 de copii (1 din 62) sunt diagnosticati cu TSA (tulburarea de spectru autist). Diagnosticul este insa doar primul pas pe un drum care ii poarta pe copii si pe parinti printr-un carusel de emotii, reusite si perioade de regres. Pe acest drum, terapia comportamentala (terapia ABA) este extrem de importanta, insa centrele sunt insuficiente iar terapeutii putini. Programele de terapie dau roade, copiii se joaca si descopera ca pot face o multime de lucruri, dar pentru asta e nevoie de timp si de sustinere. 

Asa ca anul acesta, petrecerea mea va avea aripi, aripi pentru Zbor de fluturi. In prezent in centrul asociatiei Zbor de fluturi vin 33 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 13 ani, insa lista de asteptare depaseste 20 de persoane. Pentru a intelege mai bine cat de mare este nevoia de terapie ABA, avem in vedere ca cifrele nu ii includ pe parintii care suna pentru programare si nici nu se mai inscriu pe lista, pentru ca nu isi pot permite sa astepte. Cu cat copiii incep mai devreme terapia, cu atat rezultatele sunt mai bune. Iar rezultatul pe care il spera parintii este iesirea din spectru. Cinci dintre copii care vin in centru Zbor de fluturi au parcurs drumul pana aici, vin cu frecventa din ce in ce mai redusa, estimarea fiind ca la urmatoarea evaluare va fi confirmata iesirea din spectrul TSA.

Din pacate, chiar daca nevoia este atat de mare si beneficiile incontestabile, sustinerea statului este minima: cele mai multe centre se sustin prin sponsorizari si campanii, cei mai multi terapeuti sunt platiti mult sub media veniturilor din piata, iar partea cea mai dificila este ca parintii suporta integral costul terapiei, acesta nefiind decontat de stat. Mai exact pentru rezultate bune copiii ar avea nevoie de 8 ore de terapie zilnic, insa la un cost mediu de 60-70 lei/ora, putini parinti pot acoperi aceasta nevoie a copiilor. La Zbor de fluturi parintii platesc 45 lei/ora.

Asadar, orice sustinere conteaza si suma pe care am setat-o nu este legata doar de prefix: cei 4000 de lei ar acoperi diferenta de 2500 lei pentru amenajarea curtii centrului si 1500 pentru mobilierul de exterior. Daca reusim sa depasim aceasta suma, banii vor fi alocati dotarii centrului cu jocuri si materiale educative care nu prisosesc niciodata.

Sunt si am fost dintotdeauna norocoasa cu oamenii pe care ii am in jur, ma bucur de fiecare si impreuna cu fiecare dintre voi si va multumesc pentru ca ma faceti sa fiu un om mai bun si pentru ca imi dati aripi.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Misiunea Asociatiei Zbor de Fluturi este de a maximiza șansele de recuperare si integrare a copiilor cu autism, prin servicii specializate, programe de terapie personalizate si promovarea drepturilor si demnitatii acestora.  Ne dorim ca toți copii să fie integrați, acceptați și pretuiți, și facem tot ce ne stă în putință să îi susținem să își îndeplinească visele.

Amenajarea spatiului exterior al centrului Zbor de Fluturi care sa includa un loc de joaca pentru copii si un loc de asteptare pentru parintii acestora.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

7 Donații

Anonymous

500 RON
11 Aug 2021
200 RON
27 May 2021
100 RON
24 May 2021
100 RON
24 May 2021

R+A+O

300 RON
La mulți ani și mult succes în ce ți-ai propus!
24 May 2021

Anonymous

505 RON
Bucurie multa!
22 May 2021
300 RON
21 May 2021